Wednesday, October 16, 2013

Fırçalara Bayram Temizliği



Herkese merhaba :)
Okul yoğunluğum ve yapmam gereken birtakım işler nedeniyle blogumu biraz boşladığımın farkındayım :(. Kusuruma bakmayın lütfen. Bugün fırçalarımı nasıl temizlediğimden bahsetmek istiyorum. Ben fırçalarımı bebek şampuanıyla yıkıyorum. Sebebi ise bebek şampuanlarının daha hafif ve doğal olması. Fırçalarımı haftada bir kez yıkıyorum. Çünkü üstünde kalan ürünler bakteri oluşturabiliyor. Bunlarda birkaç kez yüzümde sivilcelenmelere neden olduğu için artık daha sık yıkamaya gayret ediyorum. Yıkamak yerine fırça temizleyicileride kullanabilirsiniz. Ama arada birde olsa yıkamanız gerekiyor tabiki :) 


Bebek şampuanından bir kabın içine bir miktar döküyorum. İçine bir damla zeytin yağı koyuyorum. Bu tamamen opsiyonel. Fırçamın kılları daha yumuşak olsun diye yapıyorum bunu. 


Fırçalarımı temizden kirliye doğru sıralıyorum. Yıkamaya en temizinden başlıyorum.


Fırçamı bir kez ıslattıktan sonra kaba batırıyorum. Daha sonra avcumun içine dairesel hareketlerle sürtüyorum. Bu şekilde kirlerinden arınmış oluyor. 


Duruladıktan sonra bakterileri önlemek için üzerlerine bir fıs alkol sıkıyorum. Bu da tamamen opsiyonel. 


Bir havluyla fırçalardaki fazla suyu aldıktan sonra şekillerini korumak için ucunda boşluk kalacak şekilde peçetelere sarıyorum. Bu işlem için brush guard da kullanabilirsiniz. Fakat ben şu an için gerekli bulmuyorum. Peçeteyle gayet iyi kuruduklarını düşünüyorum. 


Suyu diplerindeki yapışkanlı kısımdan uzak tutmak için peçete ile sarılı fırçaları bir kabın içine ters bir şekilde koyup kurumaya bırakıyorum. 

Umarım beğenmişsininizdir. Lütfen görüşlerinizi yorum olarak aşağıya yazın :). Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Tüm müslüman alemine iyi ,mutlu , huzurlu ve kardeşçe bayramlar diliyorum :)

2 comments:

  1. Tatlim okdr faydali bi yazi olms ki bn hep kafama gore yikarm bundan snra boyle yapicam eline saglik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ederim canım benim ne mutlu bana :)

      Delete